joi, 2 aprilie 2009

Din inimă pentru minte

Câţiva oameni cu inimă, au dăruit din tot sufletul pentru ca o elevă să poată beneficia de un ajutor pentru...minte, pentru a se descurca şi a învăţa la nivelul anului 2009. Prin contribuţia dezinteresată şi voluntară a câtorva persoane - şi am să-i pomenesc pe toţi în ordine alfabetică (Sorina Paula Bolovan, Ovidiu Crişan, Ştefan Damian, Raveca Divricean, Ciprian Lar, Remus Lăpuşan, Ioan Aurel Pop, Robert Preda, Marcela Sălăgean) – o tânără ce suferă de o boală incurabilă şi are şi o situaţie socială delicată, a primit un „iepuraş”: un calculator, o cameră web şi un ajutor material pentru ca Sfintele Paşti care se apropie să o găsească un pic mai fericită decât până acum. Un celebru filosof a surprins în câteva cuvinte bucuria gestului nostru colectiv (dăruind vei dobândi) şi care mi-a creat astăzi, în ciuda vremii mohorâte, o stare de bine şi împlinire. Ochii tinerei au însemnat pentru mine mai mult decât cuvintele rostite de ea sau de mama ei. Se spune că ochii refelectă cel mai bine starea de spirit (chiar şi pisicile – prietenii ştiu de ce – au în priviri o expresivitate care nu lasă nicio îndoială asupra stării lor de spirit). Într-adevăr, în ochii ei am văzut lumina şi soarele care ne-au cam lipsit astăzi, am văzut reaprinsă o luminiţă. Stă în puterea noastră să aprindem cât mai multe asemenea luminiţe pentru semenii noştri care sunt în nevoie. Şi din păcate sunt mulţi oameni care au nevoie şi aşteaptă o mână întinsă de la noi. Să profităm de apropierea Sfintelor Paşti şi să aprindem cât de multe luminiţe se poate.
Sărbători Pascale Fericite!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Normalitatea unor asemenea gesturi s-a pierdut de-a lungul vremii... Cutremurator este faptul ca, dupa doua milenii de crestinism, invataturile acestuia au intrat inauntrul nostru precum apa in piatra. Putin a umezit-o la suprafata, dar inauntrul ei nu a patruns.
Si totusi...iubirea de aproapele nu s-a stins. Lumina lumineaza! Darul pentru seamana noastra este un argument in acest sens. Respect fata de cei care l-au facut!

Ioan Bolovan spunea...

Mare dreptate aveti vis-a-vis de inauntru si suprafata. Va doresc sa aduceti si dvs o lumina, cit de mica, pentru un semen de linga noi care traieste in intuneric.
Doamne ajuta si numai bine!